Αφιέρωμα στο έπος που σφράγισε την επιστημονική φαντασία

The Great Schools of Dune

Οι Μάγισσες του Ντιουν

Έχουν περάσει ογδόντα τρία χρόνια από την καταστροφή των σκεπτόμενων μηχανών στη Μάχη του Κορρίν. Ο ήρωας πολέμου Βόριαν Ατρείδης έχει εγκαταλείψει την πολιτική κι έχει εξαφανιστεί.

Οι απόγονοι του Άμπουλαρντ Χαρκόννεν, που είχε καταδικαστεί για δειλία κι εξοριστεί στο ζοφερό Λάνκιβεϊλ, συνεχίζουν να κατηγορούν τον Βόριαν για τη μοίρα τους. Στον πλανήτη-ζούγκλα Ρόσσακ, η Ρακέλλα Μπέρτο-Ανιρούλ, η πρώτη Σεβάσμια Μητέρα, έχει δημιουργήσει τη δική της Αδελφότητα, λειτουργώντας μια σχολή που εκπαιδεύει τις γυναίκες να βελτιώνουν το μυαλό και το σώμα τους.

Οι απόγονοι του Αουρέλιους Βένπορτ και της Νόρμα Σένβα έχουν χτίσει μια εμπορική αυτοκρατορία, ενώ ο Γκιλμπέρτους Άλμπανς έχει ιδρύσει μία διαφορετική σχολή στον Λαμπάντας, που διδάσκει τους ανθρώπους να γίνονται Μέντατ. Ο αντιτεχνολογικός ζήλος εξακολουθεί να εξαπλώνεται στους αποικισμένους από ανθρώπους πλανήτες, με ισχυρές, φανατικές ομάδες να επιβάλλουν βίαιες εκκαθαρίσεις…

 

Το πρώτο βιβλίο μιας συγκλονιστικής, περιπετειώδους τριλογίας που αποκαλύπτει τις μυστηριώδεις πτυχές των σχολών και των πολιτικών σχημάτων που έχουν διαμορφώσει το σύμπαν του Dune…

«Χαρακτήρες και πλοκή είναι άρτια στημένοι, ο χρόνος κατάλληλος […] Το σύμπαν που έχει συλληφθεί από τον Φρανκ Χέρμπερτ είναι τόσο απέραντο, πολύπλοκο και συναρπαστικό που διατηρεί τη μαγεία ζωντανή.»
– Kirkus Reviews

«Με τη γνωστή αφοσίωσή τους στο όραμα του αείμνηστου Frank Herbert, οι συγγραφείς Herbert (γιος του Frank) και Anderson (The Winds of Dune) συνεχίζουν να ρίχνουν μέχρι σήμερα φως στις κρυφές πτυχές των χρονικών του Dune. Οι πλήρως επιτυχημένοι χαρακτήρες και η περίτεχνη πλοκή θα τοποθετήσουν αυτόν τον τίτλο ψηλά στη λίστα ανάγνωσης των θαυμαστών.»
―Library Journal

«Ένας απολαυστικός συνδυασμός διαστημικής όπερας και φεουδαρχικής σαπουνόπερας […] Η αφήγηση είναι χωρισμένη σε σύντομα, εντυπωσιακά κεφάλαια, στα οποία υπάρχουν διασκορπισμένα γνωστά ονόματα όπως “Ατρείδης”, “Χαρκόννεν” και “Αρράκις” που θα τραβήξουν την προσοχή των πιστών θαυμαστών της σειράς Dune.»
―Publishers Weekly

Αγοράστε το βιβλίο εδώ