Αφιέρωμα στο έπος που σφράγισε την επιστημονική φαντασία

The Great Schools of Dune

Sisterhood of Dune

Έχουν περάσει 83 χρόνια από τότε που καταστράφηκαν κι οι τελευταίες σκεπτόμενες μηχανές στη Μάχη του Κορρίν, αφού ο Φάικαν Μπάτλερ πήρε το όνομα Κορρίνο κι αυτοανακηρύχθηκε ως ο πρώτος Αυτοκράτορας μιας νέας Αυτοκρατορίας. Σπουδαίες ευκαιρίες αναδύονται, ευκαιρίες που θα αλλάξουν και θα πλάσουν ολόκληρη την Ανθρωπότητα.

Ο ήρωας του πολέμου, Βόριαν Ατρείδης, γύρισε την πλάτη του στην πολιτική και στον Σαλούζα Σεκούντους. Οι απόγονοι του Αμπουλούρντ Χαρκόννεν, Γκρίφφεν και Βάλια, έχουν ορκιστεί εκδίκηση ενάντια στον Βορ, κατηγορώντας τον για τον ξεπεσμό τους. Η Ρακέλλα Μπέρτο-Ανιρούλ, ως η πρώτη Σεβάσμια Μητέρα, έχει ιδρύσει τη σχολή των Μπένε Τζέζεριτ στον πλανήτη-ζούγκλα, Ρόσσακ. Οι απόγονοι των Αουρέλιους Βένπορτ και Νόρμα Κένβα έχουν χτίσει το Βένπορτ Χόλντινγκς, χρησιμοποιώντας μεταλλαγμένους, εθισμένους στο μπαχαρικό Οδηγούς, που πιλοτάρουν Χέιλαϊνερς. Ο Γκιλμπέρτους Άλμπανς, ο προστατευόμενος του μισητού Έρασμου, διδάσκει τους ανθρώπους πώς να γίνουν Μέντατ… κρύβοντας ταυτόχρονα ένα απίστευτο μυστικό.

Επικεφαλής της Μπατλεριανής αντίστασης, η οποία είναι ενάντια σε κάθε μορφή “επικίνδυνης τεχνολογίας”, είναι ο Μάνφροντ Τορόντο κι η πιστή του Διδάσκαλος της Ξιφασκίας, Άναρι Άινταχο. Και η ομάδα αυτή, τόσες δεκαετίες μετά την πτώση των σκεπτόμενων μηχανών, είναι εκείνη που θα απλωθεί σε όλο το γνωστό σύμπαν κατά χιλιάδες, εκατομμύρια, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά της.

Καθένας από αυτούς τους χαρακτήρες και καθεμία από τις φράξιες θα μπλεχθεί στην πάλη ανάμεσα στη Λογική και την Πίστη. Όλοι τους θα αναγκαστούν να επιλέξουν πλευρά στην αναπόφευκτη σταυροφορία που μπορεί να καταστρέψει την ανθρωπότητα για πάντα…