Αφιέρωμα στο έπος που σφράγισε την επιστημονική φαντασία

The Great Schools of Dune

Oι Μέντατ του Ντιουν

Στο Oι Μένταντ του Ντιουν των Brian Herbert και Kevin J. Anderson, οι σκεπτόμενες μηχανές έχουν ηττηθεί αλλά η μάχη για το μέλλον της ανθρωπότητας συνεχίζεται.

Ο Γκιλμπέρτους Άλμπανς έχει ιδρύσει τη Σχολή των Μέντατ, ένα μέρος στο οποίο οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν τις αποτελεσματικές τεχνικές των σκεπτόμενων μηχανών. Όμως, ο Γκιλμπέρτους περπατά πάνω σε μια πολύ λεπτή γραμμή, ισορροπώντας ανάμεσα στις δικές του πεποιθήσεις και τους συμβιβασμούς που αναγκάζεται να κάνει, προκειμένου να γλιτώσει από τους φανατικούς της Μπατλεριανής Τζιχάντ, με επικεφαλής τον παράφρονα Μάνφροντ Τορόντο και τη Διδάσκαλο της Ξιφασκίας, Άναρι Άινταχο.

Η Σεβάσμια Μητέρα Ρακέλλα προσπαθεί να ξαναχτίσει τη Σχολή της Αδελφότητας στον Βαλάχ ΙΧ, μαζί με την πιο ταλαντούχα και φιλόδοξη μαθήτριά της, την Βάλια Χαρκόννεν, η οποία έχει ακόμα έναν στόχο – να πάρει εκδίκηση από τον Βόριαν Ατρείδη, τον θρυλικό ήρωα της Τζιχάντ, τον οποίο κατηγορεί για τον ξεπεσμό της οικογένειάς της.

Την ίδια στιγμή, ο Τζόζεφ Βένπορτ διεξάγει τον δικό του πόλεμο ενάντια στους Μπατλεριανούς. Ο Διαστημικός Στόλος του ΒενΧολντ ελέγχει σχεδόν ολοκληρωτικά το εμπόριο χάρη στους ανώτερους μεταλλαγμένους Πλοηγούς που έχει δημιουργήσει ο Βένπορτ και κηρύττει αυστηρό εμπάργκο σε κάθε πλανήτη που τάσσεται στο πλευρό του Μάνφορντ Τορόντο και της αντιτεχνολογικής του σταυροφορίας, ελπίζοντας έτσι να τους κάνει να υποταχθούν σε αυτόν. Όμως, οι φανατικοί σπάνια παραδίνονται εύκολα…

Οι Μέντατ, οι Πλοηγοί κι η Αδελφότητα αγωνίζονται για να βελτιώσουν την ανθρώπινη φυλή, όμως η κάθε πλευρά γνωρίζει πως όσο γιγαντώνεται ο φανατισμός των Μπατλεριανών, η μάχη θα δοθεί για το ποιο μονοπάτι θα επιλέξει η ανθρωπότητα – θα αγκαλιάσει τον πολιτισμό ή θα βυθιστεί σε έναν ατελείωτο Μεσαίωνα;

Αποκτήστε το εδώ!