Αφιέρωμα στο έπος που σφράγισε την επιστημονική φαντασία

The Caladan Trilogy

Ο Διάδοχος του Κάλανταν

TO EΠΙΚΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΗΣ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗΣ ΤΡΙΛΟΓΙΑΣ

Πολιτικές αναταραχές ξεσπούν στον οίκο των Ατρειδών και ο νεαρός Πωλ Ατρείδης έρχεται αντιμέτωπος με επικίνδυνες καταστάσεις. Η Αρχόντισσα του Κάλανταν αναγκάζεται να εγκαταλείψει την οικογένειά της και ο Δούκας ηγείται μιας επικίνδυνης αποστολής μακριά από το βασίλειό του. Ο Πωλ μένει μόνος στο κάστρο του Κάλανταν και οι εκπαιδευτές του αναλαμβάνουν να τον προετοιμάσουν. Πρέπει να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση και να σταθεί αντάξιος των προσδοκιών. Ο κόσμος του βρίσκεται υπό την προστασία του.

Η εκπαίδευσή του στις ζούγκλες του Κάλανταν όμως παίρνει μια αναπάντεχη τροπή. Ο διάδοχος του Κάλανταν δοκιμάζεται σε πραγματικές μάχες. Δε γνωρίζει πως σιγά σιγά μετατρέπεται στον ηγέτη που θα κατακτήσει μια ολόκληρη αυτοκρατορία.
Η ιστορία που ξεκίνησε με την άνοδο του Δούκα Λίτο Ατρείδη στην εξουσία και συνεχίστηκε με τις συνέπειες της προδοσίας της Λαίδης Τζέσικα ολοκληρώνεται με την ηγετική φυσιογνωμία του Πωλ στο δρόμο προς τον κομβικό του ρόλο ως Μουάντ’Ντιμπ.
Η ΑΥΛΑΙΑ ΕΝΟΣ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η εξέγερση απειλεί τη σταθερότητα ολόκληρης της Αυτοκρατορίας. Όσο οι γονείς του, Λίτο Ατρείδης και Λαίδη Τζέσικα, αντιμετωπίζουν τους επικίνδυνους αντιπάλους τους, ο Πωλ καλείται να εγκαταλείψει την ασφάλεια των φίλων του και να σταθεί στο ύψος των περιστά­σεων, που θα τον προετοιμάσουν για μια ακόμα σπουδαιότερη πρόκληση. Είναι η απαρχή της πορείας που θα αλλάξει το μέλλον όχι μόνο του Κάλανταν αλλά και όλων των κόσμων…

O Brian Herbert, γιoς του Frank Herbert, είναι ο συγγραφέας πολλών διάσημων βιβλίων επιστη­μονικής φαντασίας, στα οποία περιλαμβάνονται τα The Race for God (υποψήφιο για το βραβείο Nebula του 1990) και Man of Two Worlds (γραμμένο μαζί με τον Frank Herbert). Έχει γράψει επίσης το Dreamer of Dune (υποψήφιο για τo βραβείο Hugo), μια ολοκληρωμένη βιογραφία του πατέρα του. Ο Διάδοχος του Κάλανταν είναι το τελευταίο βιβλίο της Τριλογίας του Κάλανταν που έγραψε μαζί με τον Kevin J. Anderson. Προηγήθηκαν Ο Δούκας του Κάλανταν και Η Αρχόντισσα του Κάλανταν.

O Kevin J. Anderson έχει γράψει δεκάδες βιβλία που έχουν γίνει μπεστ σέλερ στις HΠA και έχει προταθεί μεταξύ άλλων για τα βραβεία Hugo και Nebula. Kατέχει, επίσης, το βραβείο Γκίνες για τη μακρύτερη περίοδο υπογραφής βιβλίων του. Έχει συγγράψει μυθι­στορήματα που εντάσσονται θεματικά στο μυθικό κόσμο του Star Wars, καθώς και βιβλία βασισμένα στην τηλεοπτική σειρά X-Files. Μαζί με τη σύζυγό του, Rebecca Moesta, έχουν ιδρύσει τον εκδοτικό οίκο Wordfire Press.

«Mια συναρπαστική και γρήγορη πλοκή, που θα κρατήσει το ενδιαφέρον σας μέχρι και την τελευταία σελίδα.»
– dunenewsnet.com
«H τριλογία του Κάλανταν συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων ιστοριών του Dune.»
– cinelinx.com

«Οι αναγνώστες των προηγούμενων βιβλίων θα βρουν στο Διά­δοχο του Κάλανταν κάτι περισσότερο από ένα άξιο φινάλε σε μια καταιγιστική τριλογία!»
– bookreporter.com