Αφιέρωμα στο έπος που σφράγισε την επιστημονική φαντασία

Legends of Dune

Η Σταυροφορία κατά των Μηχανών

Η Γη είναι πλέον ένας ραδιενεργός κόσμος θανάτου. Μα η πρώτη, νικηφόρα εκστρατεία κατά της στυγνής κυριαρχίας των σκεπτόμενων μηχανών έχει αναπτερώσει τις ελπίδες της καταπιεσμένης ανθρωπότητας και μια νέα εποχή ανατέλλει…

Δύο δεκαετίες μετά τα γεγονότα που περιγράφονται στην Μπατλεριανή Τζιχάντ, η επιτυχία της πρώτης εκστρατείας κατά των σκεπτόμενων μηχανών έχει δώσει νέες ελπίδες στην ανθρωπότητα. Οι άλλοτε πανίσχυροι υπολογιστές έχουν γνωρίσει την ήττα από τη Σερίνα Μπάτλερ, τη μητέρα του δολοφονημένου παιδιού που έγινε σύμβολο της καταπιεσμένης ανθρωπότητας, και τους μεγαλοφυείς στρατηγούς της, Ξαβιέ Χαρκόννεν και Βόριαν Ατρείδη.

Αλλά τέσσερις Τιτάνες, φονικές μηχανές με ανθρώπινους εγκεφάλους, έχουν επιβιώσει κι αναζητούν νέους τρόπους να κυριαρχήσουν. Κι ο παγκόσμιος υπολογιστικός νους, ο Όμνιους, διατηρεί ακόμη το μεγαλύτερο μέρος της δύναμής του.

Την έκβαση της κοσμικής αυτής σύρραξης, όπου αιματοβαμμένες συγκρούσεις εναλλάσσονται με σύντομες νίκες, μέλλει να επηρεάσουν δύο μορφές που εμφανίζονται αναπάντεχα στο προσκήνιο: η μυθική Εκάτη, ένας ελεύθερος Τιτάνας που θα σταθεί στο πλευρό της ανθρωπότητας, και η Νόρμα Σένβα, μια μαθηματική ιδιοφυΐα που χάρη στη θεωρία που αναπτύσσει θα αλλάξει για πάντα τα δεδομένα των διαστημικών ταξιδιών.

Το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας LEGENDS OF DUNE, η οποία μας ταξιδεύει ακόμα πιο πίσω στον χρόνο για να διηγηθεί τις απαρχές του βραβευμένου με Hugo και Nebula μυθιστορηματικού έπους DUNE!

Αγοράστε το βιβλίο εδώ