Αφιέρωμα στο έπος που σφράγισε την επιστημονική φαντασία

Ταινίες & Σειρές

Dune (2021)

Η νέα προσπάθεια μεταφοράς στη μεγάλη οθόνη ενός πραγματικού έπους της επιστημονικής φαντασίας!

Σκηνοθεσία: Denis Villeneuve
Πρωταγωνιστούν: Rebecca Ferguson, Zendaya, Jason Momoa, Timothée Chalamet, Dave Bautista, Josh Brolin, Oscar Isaac, Stellan Skarsgård, Javier Bardem, Charlotte Rampling
Σενάριο: Eric Roth, Denis Villeneuve, Jon Spaihts, Frank Herbert
Παραγωγή: Denis Villeneuve, Cale Boyter, Mary Parent, Joseph M. Caracciolo

Η επόμενη χρονιά αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα για τους απανταχού λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας, καθώς αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το πρώτο μέρος της νέας μεταφοράς του επικού βιβλίου του 1965, Dune, γραμμένο από τον σπουδαίο Frank Herbert. Ο Denis Villeneuve έχει συγκεντρώσει δίπλα του μια σπουδαία ομάδα συντελεστών και μοιάζει πανέτοιμος να μας χαρίσει μια οπτικοποιημένη εποποιία για ένα από τα σπουδαιότερα έργα sci-fi! Οι πληροφορίες λένε πως το πρώτο αυτό μέρος (πρόκειται για διλογία) θα κλείνει με τον Πωλ να έχει γίνει αποδεκτός ως ο μεσσίας των Φρέμεν, ο Μουάντ’Ντιμπ, ενώ το δεύτερο μέρος θα επικεντρώνεται στη μάχη για την ανακατάληψη του Αρράκις από τους Χαρκόννεν και τον Αυτοκράτορα.

Η ταινία είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 18 Δεκεμβρίου 2020. Εξαιτίας, όμως, της συνεχιζόμενης αναστολής λειτουργίας των κινηματογραφικών αιθουσών παγκοσμίως εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 μεταφέρθηκε για τις αρχές Οκτώβρη 2021, όπως και πολλές ακόμα σημαντικές κινηματογραφικές υπερπαραγωγές του 2020.

Αναμένουμε λοιπόν το φθινόπωρο του 2021, για να ταξιδέψουμε και πάλι στον Αρράκις, την πατρίδα του μελάνζ και των σκουληκιών της άμμου.