Αφιέρωμα στο έπος που σφράγισε την επιστημονική φαντασία

Αυτοκρατορία

Διαστημική Συντεχνία

Δεν έχουμε ανάγκη από το γόητρο ενός Μείζονος Οίκου, αφού έχουμε θέσει τα ίδια τα θεμέλια της Αυτοκρατορίας. Όλες οι άλλες δομές εξουσίας οφείλουν να υποκλίνονται μπροστά μας προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους.
– Καταστατικό της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Διαστημικής Συντεχνίας.

 

Η Διαστημική Συντεχνία, μία από τις κύριες σχολές νοοσωματικής εκπαίδευσης που ιδρύθηκαν μετά τη Μπατλεριανή Τζιχάντ, αποτελεί το δεύτερο σκέλος του πολιτικού τρίποδα της Αυτοκρατορίας. Κατέχει το μονοπώλιο στις διαστημικές μεταφορές και τις τραπεζικές συναλλαγές.

Η ημερομηνία ίδρυσης της Συντεχνίας αποτελεί και την αφετηρία του επίσημου συστήματος χρονολόγησης που καλείται Αυτοκρατορικό Ημερολόγιο.

Διοικητικά, η Συντεχνία χωρίζεται σε δύο κύρια τμήματα: το σύνολο των υπηρεσιών υποστήριξης και το σώμα των Πλοηγών. Οι Πλοηγοί ζουν σε δεξαμενές γεμάτες αεριοποιημένο μπαχαρικό, το οποίο τους επιτρέπει να ανιχνεύουν τα διαθέσιμα μονοπάτια στο αναδιπλωμένο διάστημα και να κατευθύνουν με ασφάλεια τα τεράστια μεταγωγικά της Συντεχνίας στα πέρατα του ανθρώπινου σύμπαντος.

Οι υποψήφιοι Πλοηγοί υποβάλλονται σε μια σειρά από δοκιμασίες, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των οποίων έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το αέριο μελάνζ σ’ έναν ειδικό θάλαμο εξέτασης. Αυτή είναι κι η τελική δοκιμασία. Όσοι την περνούν επιτυχώς, γίνονται δεκτοί στους κόλπους της Συντεχνίας. Όσοι αποτυγχάνουν στην τελική δοκιμασία των εξετάσεων διορίζονται συνήθως ως διοικητικοί υπάλληλοι. Από την πρώτη κιόλας αυτή έκθεσή τους στο αέριο του μελάνζ, οι εκπαιδευόμενοι Πλοηγοί υφίστανται μεταλλάξεις και με το πέρασμα του χρόνου καταλήγουν να χάνουν την ανθρώπινη μορφή τους. Λέγεται πως η όψη τους είναι τόσο αποτρόπαιη, ώστε απαγορεύεται σε οποιονδήποτε εκτός Συντεχνίας να τους κοιτάξει.

Είναι αυτονόητο ότι το μονοπώλιο στις διαστημικές μεταφορές και τις τραπεζικές συναλλαγές εξοπλίζει τη Συντεχνία με τεράστια πολιτική δύναμη. Στην πράξη, όμως, ακόμα κι η πανίσχυρη αυτή οργάνωση υποχρεώνεται να πειθαρχεί στο βασικό ρητό που συνιστά τον θεμέλιο λίθο της Αυτοκρατορίας: Το μελάνζ πρέπει να ρέει.